Ce este Astrograma si de ce merita sa iti cunosti harta natala?


Ai auzit cu siguranţă de Horoscop şi de Zodiac, poate cunoşti diferenţa dintre Astrologie şi Astronomie, dar s-ar putea încă să nu stii, ce este o Astrogramă.
Ei bine, Astrograma este harta cerului din momentul în care ne-am născut. Ca
o descriere profundă a personalităţii si a potentialului nostru de crestere pe toate planurile vieţii. Asa cum o harta terestra ne ajuta sa ajungem intrun loc
anume, la fel, harta cerului din momentul în care ne-am născut ne ghideaza
spre cea mai buna versiune a noastra. S-e spune că Astrograma este manualul
de instrucţiuni de folosinţă cu care vinim pe aceasta lume.


Ce ne poate spune Astrograma Natală despre noi?


Fiecare plan al vieţii noastre este influenţat de poziţia în care se aflau
planetele din sistemul nostru solar în momentul în care ne-am născut.

 

Soarele – Potenţialul Sufletului Nostru

Zodia în care se afla Soarele în momentul naşterii noastre este cea care reprezintă sufletul nostru. Aceasta este zodia clasică, de care am auzit cu toţii – dacă te-ai născut în 16 August, probabil ştiai că eşti născută în zodia Leului. De acum înainte vei şti că Soarele se afla în Zodia Leu în momentul în care te-ai născut, dar celelalte planete erau, probabil, în alte semne zodiacale. 

Pentru a trăi o viaţă fericită, pentru a-ţi îndeplini menirea pe acest Pământ, va fi nevoie să îţi trăieşti viaţa conform caracteristicilor acestui semn zodiacal. Calea Leului este cea a nobleţii, a generozităţii şi a bunei voinţe, iar dacă tu vei alege să cultivi alte valori decât acestea, s-ar putea să te întrebi mereu de ce eşti neîmplinit.

 

Luna – Potenţialul Nostru Intuitiv şi Emoţional

Emoţie, intuiţie, talente interioare, feminitate, maternitate – toate aceste caracteristici pot fi înţelese în funcţie de poziţia în care se afla Luna în momentul naşterii noastre.

 

Mercur – Potenţialul nostru mental şi de comunicare
Mercur este planeta comunicării, dar şi a învăţării carteziene. Dacă vrei să ştii
de ce ai dificultăţi de concentrare atunci când încerci să înveţi, poţi căuta poziţia lui Mercur în harta ta natală. Dacă tot timpul ai avut trac când trebuia să vorbeşti, mai ales în public, poţi afla din poziţia planetei Mercur care este modul cel mai potrivit pentru tine de a comunica, pentru ca ceilalţi să te asculte şi să îţi înţeleagă mesajul. Dacă ai obsesii puternice, stai mereu pe ganduri, sau ai multă energie mentală pe care nu ştii cum să o gestionezi, Astrograma te poate învăţa cum o poţi folosi pentru a o 

eleva şi a-ţi fi de folos.

 

Venus – Potenţialul nostru de a iubi şi înclinaţiile artistice
Celebra Zeiţă Venus e cunoscută din mitologie, drept zeiţa iubirii si a frumusetii. Iar dacă în momentul naşterii tale, Venus era într-o poziţie favorabilă, s-ar putea să atragi iubirea ca un macnet si sa îţi vină în mod natural să iubeşti, să nu concepi viaţa fără iubire. Iar dacă Venus a fost într-o poziţie defavorabilă în momentul naşterii tale, s-ar putea să întâmpini dificultăţi pe acest plan. Asta nu înseamnă că relaţiile tale sunt sortite
eşecului, înseamnă doar că este necesar sa iti intelegi partea feminina din tine si să înveţi să te comporţi conform adevarului tau şi relaţiile vor merge apoi de la sine.
Tot Venus guvernează şi iubirea faţă de artă, potenţialul creator şi talentul artistic. Deci dacă te-ai născut cu Venus într-o poziţie bună, s-ar putea să ai talente înnăscute si gusturi fine.

 

Marte – Potenţialul nostru creator şi modul în care acţionăm
Unii ştiu Marte ca fiind planeta războiului sau a răzbunării. De fapt, Marte e
mai degrabă planeta acţiunii, şi în funcţie de poziţia ei se poate să avem o fire mai războinică sau conflictuală. Dar important e pentru noi să aflăm ce anume ne motiveaza, ce ne face să luăm frâiele şi să acţionăm. Cei ce s-au născut cu Marte în Scorpion vor fi apărători ai dreptăţii şi vor avea o dorinta puternica de a salva lumea si de-i proteja pe cei lipsiti de aparare. Cei născuţi cu Marte în Taur vor fi mai degrabă impulsionaţi să acţioneze pentru a-si aduna averi materiale, cum ar fi o suma mare de bani, un nivel mai mare de confort, sau poate un statut social inalt.
Şi potenţialul nostru pasional este determinat tot de poziţia lui Marte în harta noastră natală. Astfel, dacă avem un apetit sexual scăzut, dacă nu ştim de ce
avem nevoie pe plan sexual pentru a fi împliniti, putem găsi răspunsurile în
poziţia planetei Marte.

 

Jupiter – Potenţialul nostru spiritual, simţul dreptăţii, norocul in viata

Jupiter e o planetă benefică, ce ne aduce noroc şi ne deschide atât spre căutarea spirituală cât şi spre studiile superioare sau orice fel de cursuri pe care le urmăm din proprie iniţiativă. Această planetă e cea care aduce norocul în viaţa noastră, şi care e în strânsă legătură cu dreptatea, cu ce e corect şi cu sistemele de valori ale fiecăruia dintre noi. Dacă vrei să afli cum să atragi norocul în viaţa ta, poziţia lui Jupiter te va putea îndruma în direcţia dorită.

 

Saturn – Potenţialul nostru de a munci, de a gestiona timpul, de a face faţă
testelor si incercarilor vietii
Saturn este procurorul cel care te testeaza, aducand în viaţa ta acele încercări
prin care trebuie să treci pentru a te maturiza şi a deveni mai puternic si m-ai
intelept. Se spune că dacă nu treci testele pe care Saturn le aduce în viaţa ta, acestea se vor întoarce cu o dificultate înzecită. Răbdarea, perseverenţa, disciplina, gestionarea timpului, munca asiduă sunt caracteristicile pe care această planetă vrea să le înveţi. Iar dacă de obicei întârzii şi nu ştii cum să îţi rezolvi problemele, tot Saturn va avea răspunsurile pentru tine.

 

Uranus – Capacitatea noastra de progress
Uranus este cel care aduce schimbari neasteptate in viata noastra. Ne invata
sa acceptam noul, originalul, utopicul. Nativii cu un Uranus puternic aspectat
pe harta natala dispun de un dezvoltat simt al libertatii. Au o gandire progresista, originala, inventiva. Sunt de cele mai multe ori avangardisti si excentrici.
Atunci cand Uranus este aspectat negativ poate aduce o dorinta exagerata de libertate, o inclinatie catre negarea oricarei legi sociale si o lipsa in asumarea responsabilitatii. Tot el poate predispune la accidente si intamplari neprevazute, atunci cand este in cuadratura sau in opozitie cu Marte.

 

Neptun – Drumul de la iluzie catre iluminare

Neptun in harta natala ne ajuta sa descoperim care este zona din viata noastra unde suntem mai predispusi la iluzii, confuzie, deceptie si chiar dezintegrare sau sacrificiu, dar si unde exista oportunitatea de a crea limite sanatoase, de a ajuta si unde putem atinge gratia divina, si tot o data, de unde putem sa primim ajutor si protectie.

 

Pluto – Capacitatea noastra de trasformare, de regenerare
In harta natala, pozitia lui Pluto in semn si casa ne arata domeniul de viata pe
care este nevoie sa-l schimbam total, este o zona in care vom avea diverse
experiente menite sa ne faca sa ajungem la puterea noastra interioara si este
un loc unde se poate sa fie nevoie sa o luam de la zero, sa ardem si sa renastem de mai multe ori. Este si locul unde se descatuseaza cele mai mari frici ale noastre cu scopul de a le vedea mai clar si de a le transforma.

– – –

Alte elemente importante din Astrograma pe care un astrolog acreditat le poate indentifica:

Ascendentul ne poate arăta direcţia noastra de evoluţie în această viaţă.

– – –
Descendentul e suma nevoilor noastre pe plan relaţional, domeniu pe care merită să îl aprofundam dacă vrem să avem o relaţie care să te împlinească.

– – –
Mijlocul cerului reprezintă vocaţia noatra în această viaţă şi este în strânsă legătură cu planul profesional. Deci dacă nu ştii în ce direcţie să o iei pe plan profesional, aici găseşti răspunsul.

– – –

Fundul cerului este planul intimităţii tale, locul sau modul în care te poţi odihni, îţi poţi încărca bateriile, te poţi regenera.

– – –

Casele fac legătura dintre planul astral şi planul lumesc. Poate te interesează cum să faci mai multi bani, cum şi ce să înveţi adaptat la nevoile tale, cum să atragi oameni în viaţa ta şi să îţi faci prieteni, la ce boli eşti predispus şi cum să te fereşti de ele – toate acestea le vei putea afla în funcţie de casele în case se află anumite planete, şi în
funcţie de semnele în care se află fiecare casă.

– – –

Lilith – sau Luna Neagră – e un punct temut şi controversat al astrogramei natale. Ea are rolul de a ne distorsiona realitatea, şi de a ne seduce pentru a crede ceva ireal, dar are legătură şi cu un plan sexual ocult, tenebros, şi el distorsionat. Casa în care se găseşte Lilith precum şi planetele din apropierea ei sunt influenţate, deci din poziţia Lunii Negre poţi învăţa care sunt planurile pe care trebuie să-ţi creşti vigilenţa şi să verifici din mai multe surse ceea ce vezi cu ochii tăi.

– – –

Interacţiunea dintre planete, conjuncţiile, trigoanele, quadraturile,
sextilele – fiecare au rolul lor în astrograma ta şi în personalitatea pe
care ţi-ai format-o.